NAVA TRANSILVANIA – LEBĂDA MĂRII NEGRE

Când vorbim despre perioada interbelică, avem tendința să devenim ușor nostalgici și să idealizăm epoca. Poate de aceea se vorbește -pe bună dreptate – despre nava de pasageri Transilvania cu o oarecare melancolie: s-a născut într-o „epocă de aur”, o perioadă de modernizare și dezvoltare industrială, dar a trăit doar o scurtă perioadă de strălucire. A sfârșit trist, transformată într-un morman de fier vechi. Lebada Marii Negre a fost ucisă de neglijența autorităţilor din Galați.

Lebăda Mării Negre pornește la drum

A fost lansată la apă pe 11 februarie 1938, iar pe 17 iunie, având la comandă pe Alexandru Ştiubei, pasagerul „Transilvania“ a plecat spre România. După câteva croaziere pe Marea Neagră, la 13 septembrie  a plecat în prima sa cursă regulată pe linia Constanţa – Alexandria – Haifa – Beirut – Pireu – Istanbul – Constanţa.
Avea eleganţă, era un exemplar rar, atrăgea turiştii români şi străini. I s-a spus “lebăda Mării Negre”, a strălucit din 1938 până in 1979, când a avut destinul “Titanicului”. S-a răsturnat la Galaţi şi nimeni nu a mişcat un deget pentru că era o amintire a vremurilor pe care autorităţile comuniste o detestau. A trăit în glorie, dar a dispărut ca o epavă tristă pe malul Dunării, în faţa Liceului “Mircea cel Batrân”.
 
Timp de peste 20 de ani a navigat pe Marea Neagră, spre Varna, Burgas, Odesa, Crimeea, Soci, Suhumi, Batumi şi Istanbul. A făcut numeroase curse spre Haifa şi a ajuns până în Egipt.
A supravieţuit multor pericole, pe timp de război şi pace, dar a murit în România. La 9 septembrie 1979, neexistând un remorcher disponibil, nu i-a fost schimbat ancorajul în ciuda scăderii nivelului Dunării, unde fusese abandonată. Astfel, la ora 8:15 s-a răsturnat în dana de nisip nr. 18 (km 150) de la Galaţi.
În anul 2009 s-a organizat o licitaţie de către ministerul transporturilor pentru îndepărtarea epavei şi … The End.
 
Date tehnice:
Nava de pasageri „Transilvania“:
– Constructor: „Burmeister & Wain’s“ , Copenhaga – Danemarca; a fost lansată la apă la data de 11 februarie 1938; lucrările interioare au fost finalizate la 11 iunie 1938.
– Corp din oţel, punte din oţel şi lemn, 6.672 trb., 3.918 trn., lungime: 128,55 m, lăţime: 17,61 m, înălţime: 9,22 m, pescaj: 5,75 m, echipaj: 156 membri, înălţime de construcţie: 8,50 m, propulsie: 2 motoare „Diesel“, combustibil: motorină.
– Pasageri: 412 persoane, repartizaţi astfel: 2 apartamente de mare lux: 4 persoane, 6 cabine de lux: 12 persoane, 8 cabine semilux: 16 persoane, 32 cabine clasa I: 64 persoane: 43 cabine clasa a II-a: 100 persoane, 38 cabine clasa a III-a: 216 persoane.
Photo credit:
Verified by MonsterInsights