14 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

14 februarie este a 45-a zi a anului. Mai sunt 321 zile până la finalul anului.

1779: James Cook a fost ucis de nativii hawaieni, în apropiere de Kealakekua, Hawaii

1821: A murit cărturarul Miron Costin (n. 1761)

1835: A fost înființată, la Paris, Junimea Română, societate politică și culturală a tinerilor studenți români din Paris, îndrumați de Nicolae Bălcescu și Constantin Alexandru Rosetti

1876: Alexander Graham Bell a aplicat pentru un brevet pentru telefon cu doar două ore înainte ca Elisha Gray să facă același lucru. Mai târziu abia s-a descoperit că aparatul lui Gray ar fi funcționat corect, în timp ce aparatul patentat de Bell nu ar fi funcționat în varianta inițială

1888: A fost inaugurat Ateneul Romîn. Clădirea a fost construită între anii 1886-1888, prin stăruința lui Constantin Esarcu, dupa planurile arhitectului francez A. Galleron, pe baza de subscripție publică, sub lozinca “Dați un leu pentru Ateneu”

1889: S-a născut paleontologul Miltiade Filipescu (d. 1993)

1891: S-a născut prozatorul Gheorghe Banea (d. 1967)

1902: S-a născut publicistul Ion Călugăru (d. 1956)

1924: A fost fondată corporația IBM

1925: S-a născut actorul Ion Focșa (d. 2012)

1927: A murit compozitorul George Cosmovici (n. 1859)

1929: A fost înființată Camera de Comerț și Industrie a României

1931: S-a născut actorul Octavian Cotescu (d. 1985)

1935: S-a născut poetul Grigore Vieru (d. 2009)

1937: S-a născut scriitorul Dumitru Țepeneag

1937: S-a născut dirijorul Paraschiv Oprea (d. 2004)

1945: S-a născut poetul Mihai Cantuniari

1946: A început să funcționeze primul calculator electronic ENIAC, conceput în 1943, la Universitatea din Pennsylvania

1946: S-a născut cântărețul Gil Dobrică (d. 2007)

1952: Deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, la Oslo, Norvegia

1956: A început, la Moscova, al XX-lea Congres al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. În ultima noapte a reuniunii, premierul Nikita Hrusciov a condamnat crimele lui Iosif Stalin, într-un discurs secret

1963: S-a născut teologul Teodor Baconschi

1963: S-a născut actrița Alice Barb

1968: S-a născut fotbalistul Gherghe Craioveanu

1970: A murit actorul Grigore Vasiliu Birlic (n. 1905)

1971: S-a născut baschetbalistul Gheorghe Mureșan

1976: A murit sculptorul Oscar Han (n. 1891)

1980: S-au deschis Jocurile Olimpice de Iarnă, la Lake Placid, New York, Statele Unite

1981: A murit istoricul Vasile Maciu (n. 1904)

1989: S-a născut cântărețul Killa Fonic

1992: România a stabilit relații diplomatice cu Republica Belarus

1996: Biblioteca Apostolică a Vaticanului a aprobat pentru Arhivele Statului Român microfilmarea unor documente referitoare la istoria României

2002: Repatrierea rămășițelor pământești ale lui Carol al II-lea și ale ultimei sale soții, Elena Lupescu

2005: A fost lansat YouTube, de către un grup de studenți, devenind în cele din urmă cel mai mare site de partajare de videoclipuri din lume și o sursă principală de videoclipuri viral

2020: A murit politicianul Decebal Traian Remeș (n. 1949)

2021: A murit Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al DIE și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu (n. 1928)

2023: A murit inventatorul Ovidiu Bojor (n. 1924)

ZIUA MALFORMAȚIILOR CONGENITALE ALE INIMII

Își propune să conștientizeze și să educe cu privire la malformațiile congenitale ale inimii (C.H.D.). 8 din 1000 de copii născuți au o formă de malformație cardiacă congenitală. Este vorba despre o afecțiune care ucide mii de oameni în fiecare an.

ZIUA INIMII DE AUR

Este sărbătorită pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a ajuta copiii dezavantajați și cu dizabilități să aibă șanse egale de a-și atinge potențialul, indiferent de circumstanțele în care se pot afla.

HAVE A HEART DAY

Face parte din mișcarea mai amplă condusă de serviciile First Nations Child and Family din Canada. Încă de la înființarea sa în 1998, organizația a lucrat pentru conștientizarea discriminării cu care se confruntă copiii aborigeni. De asemenea, pune în legătură familiile victimelor cu resurse și sprijin. Esența zilei se bazează pe reconciliere și acțiune individuală.

Efortul central este de a construi o punte între comunități, pe măsură ce abordăm greutățile cu care se confruntă familiile aborigene. Acestea merită o șansă corectă la viață, la fel ca noi ceilalți. Aborigenii reprezintă 3,8% din populația canadiană. Inițiativa de reconciliere a istoriei a lansat noi oportunități de învățare pentru a include mai mulți oameni în procesul de asigurare a justiției pentru comunitățile indigene.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII DĂRUITE

Este o sărbătoare specială a iubitorilor de carte din întreaga lume. Este o zi pentru a împărtăși dragostea ta pentru cărți cu cineva – în special cu copiii – care ar putea să nu aibă acces la atâtea cărți ca tine. Nu este o coincidență că aceasta zi cade în aceeași zi cu cea a indrăgostiților. Este o zi a iubirii până la urmă.

Este vorba despre două lucruri: dragostea pentru cărți și dragostea pentru semeni. Ideea ii apartine lui Amy Broadmoore, fondatoarea Delightful Children’s Books și The Curious Kid’s Librarian în 2012. Ea a lucrat cu o colegă bloggeră, Zoe Toft, fondatoarea Playing by The Book.

În 2013, Broadmoore a predat organizarea evenimentelor zilei Emmei Emma Perry. Aceasta era creierul din spatele site-ului de recenzii pentru copii, My Book Corner, și autoarea cărților pentru copii „Nu îmi plac cărțile” și „This Book Has Alpacas”. Perry este sprijinit în derularea evenimentelor de Catherine Friess de la cărțile și activitățile de învățare pentru copii Story Snug. Ziua are o istorie bogată în conducerea creativă a autorului.

Exlibrisul a fost proiectat de Clara Vulliamy, ilustratoare populară de cărți pentru copii și autoare a nouă cărți, inclusiv „Dotty Detective” și „The Bear With Sticky Paws”. Primul antet și sigla au fost concepute de scriitoarea și ilustratoarea Viviane Schwarz. Se pot oferi cărți noi sau folosite. Oamenii sunt încurajați să ajute oricum pot, fie prin donarea unor organizații caritabile care oferă cărți copiilor sau pur și simplu cumpărând cărți noi pentru copiii din viața ta.

Este o inițiativă de voluntariat menită să sporească accesul copiilor la cărți și să le insufle dragostea pentru lectură. Voluntarii își pot organiza propriile evenimente sau pot contribui oferind cel puțin o carte unui copil aflat în nevoie. Astăzi este sărbătorită în peste 44 de țări, inclusiv Franța, Ucraina, Africa de Sud, Japonia, Nigeria, SUA, Marea Britanie și Malaezia, printre altele.

ZIUA LIGII FEMEILOR-ALEGĂTOR

A fost aleasă această zi fiind aniversarea creării uneia dintre cele mai puternice voci din mișcarea pentru votul femeilor și de susținerea drepturilor alegătorilor din Statele Unite. În această zi, sărbătorim impactul și realizările Ligii Femeilor Alegători, care există de mai bine de 100 de ani.

Deși a fost creată inițial pentru a face campanie pentru votul femeilor, pentru a educa femeile cu privire la procesul electoral și pentru a face lobby pentru legislația care afectează femeile, Liga Femeilor Alegătoare a avut un impact extraordinar în creșterea accesului general al alegătorilor și a educației femeilor din Statele Unite.

Nicio discuție despre istoria politică a Statelor Unite nu poate fi completă fără a menționa Ziua alegătorilor Ligii Femeilor. A fost creata la 14 februarie 1920, printr-o fuziune a doua organizatii: National American Woman Suffrage Association (NAWSA) si National Council of Women Voters (N.C.W.V.). În 1909, femeia cunoscută în mod popular drept „mama dreptului de vot al femeilor”, Emma Smith DeVoe, a propus să fie creată o organizație separată din NAWSA pentru a educa femeile cu privire la procesul electoral și a crea conștientizarea problemelor femeilor.

Propunerea ei a fost ignorată și, în 1911, a creat Consiliul Național al Femeilor Alegători. Carrie Chapman Catt, președintele NAWSA la acea vreme, era îngrijorată de faptul că unele dintre ideile lui DeVoe ar putea descuraja femeile conservatoare să se alăture mișcării, așa că a propus fuziunea celor două organizații.

La convenția NAWSA din 1919, a fost făcută o moțiune în acest sens, iar până la 6 ianuarie 1920 fuziunea a fost finalizată. Liga era folosită exclusiv pentru femei, dar bărbaților li sa permis să se alăture în 1973, când statutul ligii a fost modificat.

De-a lungul anilor, liga a lucrat pentru a extinde accesul alegătorilor, a educa alegătorii și a lupta împotriva suprimării alegătorilor. Astăzi, liga are peste 500.000 de membri și susținători cu peste 700 de ligi de stat și locale din Statele Unite. Liga a sponsorizat dezbateri prezidențiale în trecut, iar în 2012, a creat Ziua Națională a Înregistrării Alegătorilor.

ZIUA IUBITORILOR DE BIBLIOTECI

Onorează bibliotecile și cărțile uimitoare. Sa nu uitam ca a fost o perioadă în care bibliotecile nu existau! Cuvântul „bibliotecă” este de fapt un cuvânt latin care înseamnă „un loc în care se depozitează cărți”. Prin urmare, bibliotecile erau pur și simplu locuri desemnate de stat să „stranga” cărți și manuscrise importante.

Ziua a fost inițiata în Australia în 2006 de către Biblioteca de Stat din New South Wales (NSW). A devenit o sărbătoare națională în 2007, când Asociația Australiană pentru Biblioteci și Informații (ALIA) s-a alăturat campaniei de promovare a pasiunii lor pentru cărți. Deși scopul a fost de a crește gradul de conștientizare cu privire la serviciile oferite de unele biblioteci grozave, ziua a devenit curând una care a oferit mângâiere celor care au fost „fără date” de Ziua V.

Astăzi, Ziua iubitorilor de bibliotecă este sărbătorită la nivel internațional cu o nouă temă în fiecare an! De exemplu, în 2018, Biblioteca John & Alison Kearney de la Universitatea Bond a făcut tot posibilul și a sărbătorit ziua cu o expoziție strălucitoare a unei mașini de scris de epocă, pixuri și hârtie. Elementele au fost plasate astfel încât vizitatorii să poată scrie scrisori de dragoste unei persoane speciale sau bibliotecii lor preferate.

În 2019, ALIA a introdus tema „Povești de dragoste în bibliotecă”, care a inclus și un concurs de scriere de povești fictive despre găsirea iubirii în bibliotecă. În același an, #LibraryLoversDay a fost și în tendințe pe Twitter. În 2020, Bibliotecile South Perth au organizat un eveniment în care oamenii au trebuit să completeze un „Formular de potrivire”, iar personalul bibliotecii a recomandat cititorilor cărți și autori de care s-ar putea îndrăgosti pe baza trăsăturilor lor de personalitate. Vorbește despre un meci făcut în rai!

ZIUA NAȚIONALĂ A ALFABETIZĂRII POPULAȚIEI DE CULOARE

În vara lui 2019 a fost deschisă prima librărie deținută de femei de culoare din Chicago. “Punctul și virgula” a acționat ca un centru cultural plin de viață și activ, precum și ca o galerie. D.L. Mullen, proprietarul, a căutat modalități noi și inovatoare de a-si rasplati comunitatea.

A organizat o campanie numită #ClearTheShelves, pentru a stimula dragostea de lectură pe tot parcursul vieții în rândul școlarilor din Chicago, prin distribuirea de cărți gratuite la un eveniment din luna mai.

Pentru a recunoaște aceste eforturi și pentru a ajuta cititorii din cartierele slab alfabetizate, Mullen a pledat pentru o sărbătoare națională. Ea a ales Ziua Îndrăgostiților cu considerație, sperând că oamenii îi vor împărtăși sentimentele. De asemenea, se întâmplă să coincidă cu ziua de naștere a aboliționistului american Frederick Douglass și este punctul focal al lunii istoriei negre în multe feluri.

FESTIVALUL LUI-NGAI-NI

Sarbatoreste ritualul de secole de semănat a noilor semințe pentru a începe un nou an de recoltă. Februarie aduce promisiunea primăverii, soarelui și sărbătorirea unei noi vieți. Cele două zile de festival al recoltei sunt pline de dansuri culturale, cântece, costume și ritualuri de importanță istorică.

Liderii tribului Naga, din regiunea de nord-est a Indiei reunesc 40 de triburi si grupuri etnice cu o cultura si diversitate lingvistica imensa pentru a-l invoca pe zeul recoltelor, în timp ce se roagă pentru un sezon roditor al recoltei. Lui-Ngai-Ni este unul dintre cele mai populare festivaluri ale tribului Naga. După ani de dispersie, poporul Naga s-a reunit la sfârșitul anilor 1980 și a fost propusă o evaluare a obiceiurilor și tradițiilor în cadrul tribului.

S-a întreprins și modernizarea sărbătorii secolelor de seceriș, care a dat naștere lui Lui-Ngai-Ni. Cuvântul „Lui” se traduce prin „festival de semănat” în Tangkhul; cuvântul „Ngai” înseamnă „festival” în Rongmei; iar cuvântul „Ni” provine din limba Mao, care se citește în mod colectiv drept „festival de semănat de semințe”. Festivalul recoltei a fost redenumit „Lui-Ngai-Ni” în 1987, ca dovadă a frontului unit al tribului Naga. Se considera atât o responsabilitate, cât și o onoare să inițiezi un sezon proaspăt de recoltă.

Festivalul modern Lui-Ngai-Ni se bazează pe teme precum „Cunoaște-ți rădăcinile”. Oamenii din Manipur se bucură de o sărbătoare publică la nivel de stat în ajunul festivalului. Lui-Ngai-Ni marchează o pagină nouă în viața tribului Naga. Ocazie de bun augur este sărbătorită cu membrii tribului reunindu-se pentru a aduce respect forțelor divine și a apela la prosperitatea colectivă a umanității. Bărbații și femeile dansează în jurul focului și cântă melodii de unitate și fraternitate.

ZIUA NAȚIONALĂ A CIOCOLATEI CU CREMĂ

14 februarie, ciocolata

Este firesc ca unul dintre cele mai bune tipuri de ciocolată să fie sărbătorit în ziua pentru care se cumpără mai multe ciocolate. De la crema de cafea la caramel, ciocolata si vanilie, ciocolatele umplute cu crema sunt delicioase. Nu este de mirare că aceste delicii cremoase își au propria lor zi specială.

Înainte ca ciocolatele umplute cu cremă să devină cunoscute sub numele de trufe, acestea erau numite praline. Ciocolatierul belgian, Jean Neuhaus Junior, a inventat prima coajă de ciocolată crocanta în 1912, ceea ce a permis ciocolatei să fie umpluta. Neuhaus Jr. era nepotul unui imigrant elvețian, Jean Neuhaus. Neuhaus a condus inițial o farmacie, unde a acoperit medicamentele în ciocolată pentru a le face mai atractive pentru clienți.

Neuhaus Jr. a fost cel care a creat primele bomboane umplute cu ciocolată, pe care le-a numit praline. Cu toate acestea, alți ciocolatieri s-au referit la ele ca trufe, deoarece  erau umplute cu ganache. În SUA, orice ciocolată umplută cu cremă este denumită astăzi trufă. În 2017, Bloomberg Pursuits a lăudat compania Neuhaus pentru că a creat „cea mai bună trufe de ciocolată din lume”.

Ciocolata este cunoscuta încă din 1900 î.Hr. Cu toate acestea, pe atunci, era în principal o băutură. Mayașii antici se bucurau de o băutură de ciocolată la majoritatea meselor. Versiunea lor de ciocolată era groasă și spumoasă și, uneori, era combinată cu ardei iute și miere. S-a spus că puternicul conducător aztec, Montezuma al II-lea, iubește atât de mult ciocolata, încât a băut galoane din ea în fiecare zi ca amplificator de energie și afrodisiac.

Ciocolata este făcută din fructele arborilor de cacao numite păstăi. O singură păstaie conține aproximativ 40 de boabe de cacao, care pot fi apoi uscate și prăjite pentru a crea boabe de cacao. Aceste boabe de cacao sunt rafinate în fabricile de ciocolată prin vânturare și prăjire. Lichiorul de ciocolată rezultat se amestecă cu zahăr și lapte.

Nimeni nu știe cu adevărat cine a început Ziua Națională a Ciocolatei Umplute cu Cremă, dar a fost, fără îndoială, un ciocolatier cu bun gust.

ZIUA TRANSPLANTULUI DE ORGANE

Ziua Îndrăgostiților are o nouă semnificație atunci când aveți nevoie de un transplant de organe pentru a supraviețui. 120.000 de americani așteaptă transplanturi de organe, fiind inscrisi in registrele donatorilor de organe ale statului lor. Este o modalitate mai concretă de a arăta dragoste decât a oferi bomboane în formă de inimă, trandafiri și ursuleți de pluș de catifea roșie. Prin donarea de organe (cornee, țesut, măduvă, trombocite și sânge) creezi o moștenire vie a generozității tale cu darul suprem al iubirii.

ZIUA FURTULUI DE ANIMALE

Oamenii și animalele împărtășesc o legătură de încredere infinită și un sentiment de apartenență, iar separarea poate fi o experiență traumatizantă pentru ambele părți. Având în vedere că furtul de animale de companie atinge rate alarmante, Ziua de conștientizare a furtului de animale de companie este perfectă pentru a împărtăși resurse despre siguranța animalelor de companie și acțiunile pe care le putem întreprinde pentru a recupera animalele de companie furate.

Aduce in lumina diferitele metode de identificare care pot duce la recuperarea animalelor de companie furate. Ziua a fost introdusă de Last Chance for Animals în 1988 pentru a-și extinde susținerea pentru animalele domestice. Last Chance for Animals, o organizație non-profit dedicată reabilitării animalelor, a condus de peste două decenii mișcarea împotriva furtului de animale de companie.

Încă de la crearea sa în 1984 de către actorul Chris DeRose, fundația a crescut gradul de conștientizare cu privire la ceea ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți în ceea ce privește siguranța animalelor de companie. Mai mult de jumătate dintre familiile americane dețin un animal de companie. Indiferent de câte uși încuiem sau de câte lese cumpărăm, riscul de a ne pierde animalele de companie nu poate fi niciodată prea mic.

Unul din trei animale de companie dispar la un moment dat – doar 20% dintre ele sunt gasite. La aceste statistici sfâșietoare se adaugă și teama de un străin care caută în mod intenționat să-ți rănească familia și animalul tău de companie cu un act mărunt de furt.

Ziua a fost fondată pe principiul că este mai bine să preveniți decât să vindecati. Durerea de a-ți pierde animalul de companie nu poate fi exprimată în cuvinte. Numărul tot mai mare de cazuri de furt de animale de companie a făcut ca este imperativ să respectăm toate protocoalele de siguranță care asigură securitatea animalelor noastre de companie. Last Chance for Animals pledează pentru microcipare și alte metode de identificare a animalelor de companie.

ZIUA LECTURII ALĂTURI DE COPILUL DVS

Lectura poveștilor înainte de culcare este o tradiție sacră împărtășită între un părinte și un copil. Copiii sunt ca bureții – ei absorb totul din mediul lor. Valorile lor sunt ghidate de experiențe, iar sentimentele lor devin parte din personalitatea lor. Acesta este motivul pentru care a-i ajuta să-și navigheze emoțiile prin povești de moralitate și onestitate este o parte atât de importantă a creșterii unui copil. Cu poveștile, copiii își pot perfecționa și imaginația, creativitatea și intelectul.

Cărțile ne fac empatici și ne deschid ferestre către lumi noi. Aceasta zi evidențiază nevoia de biblioteci publice și librării care să se adreseze tinerilor cititori. Nu știm cum sau când a luat ființă aceasta zi, dar înțelegem de ce se pune atât de mult accent. A citi unui copil este una dintre cele mai sigure modalități de a-i dezvolta alfabetizarea și de a-i face mai receptivi la instrucțiuni.

Studiile au descoperit că lectura zilnica va familiariza copilul cu o multime de cuvinte noi înainte de a intra la scoala. Jessica Logan, unul dintre cercetătorii studiului, spune că copiii cu un vocabular mai bogat sunt, de asemenea, mai predispuși să dobândească abilități de citire la o vârstă mai mică. Creșterea cu cărți îmbunătățește, de asemenea, înțelegerea textului citit, abilitățile de matematică și de comunicare. Alte studii sugerează că lectura poate prelungi durata de viață, atenua stresul și vă poate face mai creativ și empatic.

Unele dintre cele mai memorabile momente ale copilăriei noastre sunt poveștile pe care le-am ascultat – pe bancheta din spate a mașinii la întoarcerea de la școală, în călătoriile lungi cu părinții noștri și în izolarea dormitoarelor noastre.

Dacă ți-a plăcut să citești cărți și să împărtășești povești despre prințese și să triumfezi cu părinții tăi, atunci această zi este pentru tine. Lectura alaturi de copil sporește legătura personală și îi îmbunătățește dezvoltarea creierului. Nu exista niciun dezavantaj! În schimb, momentele liniștite, când vocea ta este singurul sunet care umple camera, pot fi o experiență terapeutică și pentru părinte.

ZIUA MONDIALĂ BONOBO

Crește conștientizarea despre cele mai apropiate rude ale omului și asigură existența lor continuă. Bonobo sunt maimuțe mari, jucăușe și sunt unul dintre ambasadorii păcii ai naturii. Din păcate, aceste animale blânde sunt pe cale de dispariție, în mare parte din cauza activităților umane. Ziua Mondială Bonobo educă oamenii despre amenințările cu care se confruntă. Să facem o călătorie în pădurile cunoașterii pentru a afla mai multe despre ele. Marile maimuțe bonobo diurne au fost una dintre ultimele de acest fel.

Au fost cândva considerate o subspecie de cimpanzei datorită asemănărilor lor fizice și vii, dar în 1933 au fost recunoscute ca specie. Bonobo  traiesc doar în pădurile tropicale de-a lungul sudului râului Congo, sunt în primul rând ierbivore, dar uneori mănâncă insecte și consumă lilieci, veverițe zburătoare și antilope mici.

Cunoscute și sub denumirea de cimpanzei pigmei, bonobo sunt specie pe cale de dispariție și, conform Listei Roșii a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, se confruntă cu pericolul unei posibile dispariții în curând. Războiul din Congo a avut efecte adverse asupra maimuțelor, deoarece a aruncat oamenii într-o sărăcie absolută, făcându-i să caute surse alternative de carne.

De asemenea, exploatarea forestieră industrială le-a permis vânătorilor accesul la habitatul bonoboilor, care anterior era accesibil doar cu barca. Populația de bonobo în scădere poate fi atribuită braconajului, vânătoarei pentru carnea lor și activităților umane. Contactul cu oamenii a introdus, de asemenea, boli precum Ebola în populația lor, reducând și mai mult numărul acestora în sălbăticie. În prezent, bonobo sunt protejați de organizații precum Bonobo Conservation Initiative, Friends of Bonobo și Lola ya Bonobo, în colaborare cu comunitățile locale.

ZIUA MONDIALĂ A SUNETELOR VINDECĂTOARE

Reunește oameni din întreaga planetă. Ei intonează sunetul inimii „AH” pentru câteva minute, cu intenția de a impartasi dragoste. Știați că există mai multe sunete de vindecare, fiecare cu beneficii diferite? Da, s-a dovedit că sunetele vindecătoare ne vindecă mințile și sufletele. Intenția este de a crea vibrații vindecătoare pentru a vindeca oamenii și planeta noastră.

În esență, vindecarea prin sunet este o practică care folosește vibrațiile naturale de la sunete precum instrumentele vocale, gonguri, boluri și diapazon pentru a vă relaxa mintea și corpul. Unii chiar susțin că sunetele vindecătoare pot ajuta chiar la vindecarea insomniei și a anxietății. Știința din spatele acestor sunete de vindecare este că aceste vibrații scad tensiunea arterială, îmbunătățesc circulația, reduc ritmul respirator și ne calmează mintea și corpul.

Potrivit lui Jonathan Goldman, fondatorul Zilei Mondiale a Vindecării Sunetului, sunetul de vindecare poate fi orice sunet vocal. Acestea includ ah, hum, om, etc. sau orice ton precum un bol de cristal, un clopot tibetan, un didgeridoo sau orice instrument precum pianul, vioara, toba, flaut, chitara și Sitar. De fapt, orice fel de spectacol muzical sau prezentare sonoră pe care ai dori să faci.

Acest eveniment nu este doar pentru vindecători, meditatori și activiști pentru pace.  Momentul pentru crearea acestor sunete de vindecare împreună cu alți oameni este la amiază. Singurul lucru pe care trebuie să-l rețineți este că creați sunete vindecătoare pentru scopul principal de a obține armonie și pace pe Pământ.

​VALENTINE’S DAY

LA MULȚI ANI, CHESS!

LA MULȚI ANI, BOONE!

LA MULȚI ANI, CHANCE!

LA MULȚI ANI, CHRISTINE!

Sursa foto

https://www.martinschocolatier.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights