20 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

20 februarie este a 51-a zi a anului. Mai sunt 315 zile până la finalul anului.

– 1856: S-a dat “Legiuirea pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești”, document considerat a fi actul de dezrobire a rromilor

1882: A murit Moș Ion Roată, deputat în adunarea ad-hoc a Moldovei (n. 1806)

– 1922: A avut loc la București, logodna Principesei Maria a României cu Principele Alexandru, unicul fiul al Regelui Serbiei, Petru I Karagheorghevici. Nunta a avut loc pe 8 iunie 1922, la Belgrad

1924: S-a născut scriitorul Eugen Barbu (d. 1993)

1925: S-a născut regizorul Robert Altman (d. 2006)

1926: A apărut la București “Viața literară” (până în 1938, cu întreruperi), sub direcția lui George Murnu

1927: S-a născut actorul Sidney Poitier (d. 2022)

1927: A murit jurnalistul Constantin Mille (n. 1861)

1927: S-a născut scriitorul Mircea Malița (d. 2018)

1932: A apărut la București “România literară. Gazetă de critică și informație literară, artistică și culturală”, sub direcția lui Liviu Rebreanu (până în ianuarie 1934)

Maria Tanase, 20 februarie

– 1938: Maria Tănase a debutat la postul de radio București

1938: A fost decretată o nouă Constituție, promulgată la 27 februarie 1938, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II-lea (1938-1940) și sfârșitul regimului parlamentar

1947: S-a născut actorul Peter Strauss

1951: S-a născut politicianul Gordon Brown

1953: S-a născut cântărețul Mihai Ciobanu

1954: S-a născut interpretul de folclor Grigore Leșe

1956: S-a născut pictorul Corneliu Ionescu

1966: S-a născut actrița Cindy Crawford

1966: S-a născut diplomatul George Ciamba (d. 2021)

 1967: S-a născut muzicianul Kurt Cobain

 1971: S-a născut cântărețul Virgil Ianțu

1987: A murit inginerul Constantin Avram (n. 1911)

1988: S-a născut cântăreața Rihanna

1996: A murit compozitorul Gheorghe Dumitrescu (n. 1941)

 2006: A fost inaugurată Low Racoviță, prima stație românească din Antarctica

2006: A murit scrimerul Ionel Drâmba (n. 1942)

2009: A murit compozitorul Costin Cazaban (n. 1946)

ZIUA MONDIALĂ A DREPTĂȚII SOCIALE (ONU)

Pe plan internațional, lumea este afectată de probleme nefericite care interzic milioanelor de indivizi să trăiască o viață corectă. Un procent ridicat al populației mondiale este lipsită de facilități de bază (case, locuri de muncă, asistență medicală, educație, nutriție etc). Justiția socială trebuie să devină o normă de necontestat.

ZIUA ANIMALELOR DE COMPANIE

Astăzi avem ocazia să ne îmbrățișăm o dată în plus animăluțele de companie.

ZIUA CURĂȚENIEI ÎN BIBLIOTECĂ

Vechea bibliotecă are nevoie de mai multă atenție și astăzi este ziua în care îi putem oferi o nouă perspectivă. Ne putem gândi la reorganizarea cărților, de exemplu.

ZIUA HOODIE HOO!

Dacă v-ați săturat de calorifere, haine groase, pulovere, nasul roșu sau cizmele îmblănite, astăzi puteți marca sfârșitul iernii. Primăvara este un anotimp frumos pe care îl așteptăm mereu cu nerăbdare.

ZIUA STATULUI MIZORAM

Marchează formarea regiunii Mizoram. Este vorba despre un stat din nord-estul Indiei care împarte granița cu Bangladesh și Myanmar. Vă întrebați de ce a fost ales acest nume special? Ei bine, pentru că locuitorii regiunii se numesc Mizo. Pe baza istoriei, britanicii au fost deosebit de interesați de resursele regiunii (ceaiul și laptele), atunci când au preluat India. Prin urmare, statul a fost numit odată ce India și-a câștigat independența.

ZIUA NAȚIONALĂ A PLĂCINTEI CU CIREȘE

Suntem gata oricând pentru a devora acest desert delicios sub toate formele lui, nu-i așa? Fiind la atât de mică distanță de Ziua Președinților, se crede că această aromă de plăcintă a fost aleasă pentru semnificația ei pentru George Washington și pentru mitul creat de biograful său despre onestitatea Washingtonului când a tăiat cireșul tatălui său.

ZIUA NAȚIONALĂ A CONFORTULUI

Astăzi aveți permisiunea de a vă simți cât de confortabil doriti! Acest lucru înseamnă că puteti purta haine confortabile, nu trebuie să fiți preocupați de curățenie, puteți mânca ce doriți și puteți începe orice activitate care vă permite confort și leneveală. Nu trebuie decât să vă așezați în locul preferat din locuință și să vă relaxați. Și da, această zi este excelentă mai ales pentru cei care au de obicei un program de lucru foarte încărcat. Sărbătoriți oferindu-vă o pauză și simțindu-vă confortabil! La mulți ani de Ziua Națională a Confortului!

ZIUA NAȚIONALĂ A CĂTUȘELOR

Este sărbătorită astăzi deoarece chiar în această zi, George A. Carney a primit brevetul în S.U.A. pentru „cătușa sa ușoară și reglabilă, tip clichet cu arc”. Cătușele în cauză au fost dezvoltate în anul 1912 și aveau un design mai confortabil decât cătușele anterioare. Acestea sunt folosite acum.

ZIUA FEMEILOR ÎN BLUGI

Este vorba mai ales de femeile americane care muncesc din greu la fermă pentru ca cele mai bune produse agricole să ajungă pe mesele consumatorilor. Blugii sunt pantaloni din denim și, înainte de a deveni o modă populară, blugii erau purtați de fermieri și muncitori din America rurală ca îmbrăcăminte de lucru preferată datorită robusteții și durabilității lor.

ZIUA FĂRĂ POLITICĂ

Pentru toți cei care doresc o pauză de la discuțiile despre alegeri și chiar de la discursurile noilor sau viitorilor aleși, Ziua Fără Politică este o reală sărbătoare. Acest eveniment se serbează din 2017.

ZIUA NAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI STUDENȚESC

Încurajează voluntariatul studenților și promoveaza inovația și comunicarea în voluntariat. Știați că prima organizație de voluntari organizată din SUA a fost o casă de pompieri fondată de Benjamin Franklin în Philadelphia?

ZIUA NAȚIONALĂ A BRIOȘELOR

Vă puteți gândi la ceva mai gustos decât brioșele? Îndrăgita brioșă merită o zi proprie și, pentru asta. Brioșele englezești au fost preparate în bucătărie cu o mie de ani în urmă, în Țara Galilor, iar brioșele în stil american au existat. din secolul al XVIII-lea. Brioșele sunt un mic dejun rapid grozav, un înlocuitor perfect pentru pâine prăjită în timpul brunchului și un răsfăț ușor de făcut și oferit cadou.

ZIUA NAȚIONALĂ A LEADERSHIPULUI

Dacă toți ne-am asuma responsabilități, lumea ar fi un loc mult mai bun. Un lider bun nu conduce numai, dar îi inspiră pe cei din jur să fie cele mai bune versiuni ale lor. O mână de ajutor și empatie în momentele dificile pot schimba viața cuiva.

Sursa foto

www.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights