STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ

străzi deschise, bucuresti

A reînceput cel mai mare eveniment outdoor din București, ”Străzi deschise, București – Promenadă urbană”. Astfel, în perioada 6 aprilie – 13 octombrie 2024, arterele aglomerate ale Capitalei vor fi transformate în spații pietonale temporare.

În aceste zone se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expoziții, ateliere pentru copii și activități sportive. Peste un milion de bucureșteni și turiști au participat anul trecut la acest eveniment.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este  un proiect outdoor organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali. A ajuns la a 4-a ediție. Evenimentul îi invită pe bucureșteni și turiști să se reconecteze cu orașul în care trăiesc.

A fost vizitat anul trecut de peste un milion de participanți. Zonele temporar pietonale au fost stabilite pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale și în cartierele Bucureștiului. Au fost activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activități sportive.

străzi deschise, bucuresti

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creație pentru copii, expoziții, activități sportive și zone de joacă, organizate de instituții culturale ale orașului, „Străzi deschise” ediția a 4-a reconfigurează spațiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic și oferă zone de relaxare și promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

În primul weekend, 6-7 aprilie 2024, Calea Victoriei a devenit pietonală, între orele 10.00 și 22.00, pe segmentul de drum Piața Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor. Locuitorii Capitalei au fost invitați pe Calea Victoriei pentru a redescoperi frumusețea și diversitatea arhitecturală a Bucureștiului. Începând cu ora 17.00, au putut urmări momentele artistice programate pe traseul pietonal.

În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, a fost permisă traversarea Căii Victoriei, pe str Sevastopol, str Gheorghe Manu, Bd Dacia, str Știrbei Vodă, str Ion Câmpineanu, Bd Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București a fost deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Programul primului weekend a inclus spectacole de teatru de animație pentru copii și jonglerii personaje pe catalige (Rolling String Puppet Show, Opera Comică pentru Copii și Circul Metropolitan București), spectacole itinerante de toboșari (Barbarossa Samba Group), concerte (Acoustic Boyz – în zona Cercului Militar Național, Piața Victoriei, Piața Revoluției, Muzeului Național de Artă al României, Hotelului Novotel, Hotelului Radisson.

Surse foto

www.pmb.ro

One thought on “STRĂZI DESCHISE, BUCUREȘTI – PROMENADĂ URBANĂ

  1. I simply could not go away your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard info a person supply on your guests Is going to be back incessantly to investigate crosscheck new posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights