27 FEBRUARIE ÎN ISTORIE

27 februarie este a 58-a zi a anului. Mai sunt 308 zile până la finalul anului.

1470: Ștefan cel Mare a atacat și incendiat orașul Brăila în încercarea de a scoate de sub influența otomană Țara Românească și de a-l îndepărta pe Radu cel Frumos

1477: Cu o bulă papală, Papa Sixt al IV-lea a aprobat înființarea unei universități în Uppsala, Suedia. Este cea mai veche universitate existentă din Scandinavia

1626: Un edict promulgat de cardinalul Richelieu a interzis practicarea duelurilor

1711: S-a născut Constantin Mavrocordat, domnitorul Țării Românești și al Moldovei (d. 1769)

1866: A apărut revista “Sarsăilă” la București (până la 18 mai 1866), condusă de N T Orășanu

1872: S-a născut politicianul Alexandru Vaida-Voievod (d. 1950)

1882: Premieră la Gimnaziul românesc din Brașov a primei operete românești: “Crai noi”, de Ciprian Porumbescu

1898: Regele George I al Greciei a supraviețuit unei încercări de asasinat

1900: A fost fondat Partidul Laburist britanic

1900: A fost fondat FC Bayern Munchen

1902: S-a născut scriitorul John Steinbeck (d. 1968)

1903: S-a născut sculptorul Ion Irimescu (d. 2005)

1912: S-a născut scriitorul Lawrence Durrell (d. 1990)

1920: A murit economistul Alexandru Xenopol (n. 1847)

1925: S-a născut dirijorul Marin Constantin (d. 2011)

1926: A murit soprana Elena Teodorini (n. 1857)

1928: S-a născut politicianul Ariel Sharon (d. 2014)

1932: S-a născut actrița Elisabeth Taylor (d. 2011)

1926: A murit fiziologul Ivan Pavlov (n. 1849)

1938: A fost promulgată noua Constituție a României, prin care se introducea dictatura regală a lui Carol al II-lea și sfârșitul regimului parlamentar

1951: În SUA a intrat în vigoare al 22-lea Amendament al Constițutiei Statelor Unite, care limitează termenul prezidențial la maximum două mandate

1955: A murit italienistul Alexandru Marcu (n. 1894)

1956: A murit actorul Nicolae Băltățeanu (n. 1905)

1964: Guvernul italian a anunțat că acceptă sugestii cu privire la modul de a salva de la prăbușire renumitul Turn înclinat din Pisa

1984: A murit actorul George Demetru (n. 1905)

1990: A murit lingvistul Alexandru Rosetti (n. 1895)

1991: Președintele american George Bush a anunțat finalul Războiului din Golf: “Kuwaitul este eliberat”

1991: A murit matematicianul Dimitrie Mangeron (n. 1906)

2009: A murit politicianul Manea Mănescu (n. 1916)

2022: A murit regizorul Nicolae Corjos (n. 1935)

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A URSULUI POLAR – 27 februarie

Are în vedere creșterea gradului de conștientizare a problemelor cu care se confruntă urșii polari și modalitățile prin care putem reduce amprenta de carbon. Schimbările climatice reprezintă o amenințare imensă la adresa existenței urșilor polari și depinde de noi să luăm măsuri și să le protejăm viitorul. Urșii polari sunt clasificați ca mamifere marine, purtând cu ei un strat gros de grăsime corporală și o haină hidrofugă pentru a-i menține izolați de aerul rece și de apa pe care o întâlnesc pe gheața oceanului Arctic.

ZIUA ANOSMIEI

Anosmia este pierderea simțului mirosului sau a funcției olfactive. Știați că pierderea mirosului este asociată cu boli care afectează în viitor celulele creierului precum Alzheimer? Da, pierderea simțului mirosului nu trebuie luată cu ușurință, iar oamenii trebuie educați pentru a preveni anosmia. Deși acest lucru ar putea părea o îngrijorare minoră pentru mulți oameni, pierderea mirosului duce la multe probleme grave. Mirosul ne ajută să detectam pericolele din mediu (fum etc). Mirosul este, de asemenea, util în alimentație și în menținerea sănătății generale.

ZIUA NAȚIONALĂ A PROTEINELOR

Proteinele sunt macronutrienți. Ziua Națională a Proteinelor, pe 27 februarie, se concentrează pe beneficiile pentru sănătate ale unuia dintre cele mai de bază componente ale organismului. Amintiți-vă, proteinele ajută la dezvoltarea oaselor, a pielii, a cartilajului și a sângelui – promovând în același timp pierderea în greutate și creșterea masei musculare. De asemenea, ne poate ajuta să rămânem în formă în toate etapele vieții. Alimentele bogate în proteine includ totul, de la somon la semințe de dovleac.

ZIUA CĂPȘUNILOR

Ziua Națională a Căpșunilor este sărbătorită pe 27 februarie în fiecare an, adăugând un plus de afrodisiac acestei luni a iubirii. Diabolic de dulci dar și delicios de săraci în calorii, sunt alimente perfecte.

ZIUA NAȚIONALĂ A POKEMONILOR – 27 februarie

Fenomenul Pokemon nu moare niciodată.

„Pokémon” provine din termenul japonez „Poketto Monsuta” sau „Monștri de buzunar”. Privind la succesul francizei de astăzi, este de necrezut că, la un moment dat, a existat un alt titlu care aproape l-a condus pe dezvoltatorul Game Freak către faliment. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat și cu „Pokémon”, care a devenit un fenomen cultural.

Pokemon, 27 februarie

„Pokémon” a fost creat de Satoshi Tajiri. De la o vârstă foarte fragedă era fascinat de insecte și le colecționa. Tajiri a aspirat să devină entomolog, dar a fost captivat de jocurile video. Hipnotizat de jocul „Space Invaders”, si-a petrecut anii adolescenței jucând și învățând despre mediu. În 1991, Tajiri colabora cu Nintendo la jocul de puzzle „Yoshi” și deja făcea brainstorming o nouă idee pentru un joc. Acest joc a fost in cele din urmă „Pokemon”.

„Pokémon” a fost numit la inceput „Capsule Monsters”, dar acest lucru a fost schimbat din cauza unei încălcări a drepturilor de autor. Apoi a fost redenumit „CapuMon”, apoi „Monștri de buzunar”. Shigeru Miyamoto de la Nintendo a fost intrigat de designul pentru „Pokémon” și nu a durat mult până când ideea a primit lumină verde. Generația I Pokémon Red și Green a lansat oficial întreaga franciză.

În 1997, „Pokémon” a fost animat într-un serial TV în Japonia. Povestea urmărea un băiat pe nume Satoshi, care își propusese să devină cel mai mare maestru Pokemon, împreună cu însoțitorul său Pikachu.

În 1998, cărțile Pokémon au fost lansate, creând o adevarata moda a anilor ‘90.

Ca parte a sărbătoririi a 20-a aniversare a francizei, a fost lansat jocul virtual „Pokémon Go”, captivând din nou masele.

ZIUA KAHLUA

Este un omagiu adus uneia dintre cele mai bogate și cremoase băuturi-desert de cafea. Știați că bautura Kahlua este lichiorul de cafea numărul unu din lume? Oamenii iubesc acest lichior pe bază de rom, cu aromă de cafea.

ZIUA ONG-urilor

ONG este un acronim pentru “organizație neguvernamentală”. Ziua Mondială a ONG-urilor recunoaște, sărbătoreste și onoreaza contribuțiile fundamentale și impactul profund pe care aceste organizații independente l-au avut asupra lumii. ONG-urile sunt organizații nonprofit și, deși sunt un fenomen modern, istoria lor se întinde pe sute de ani. Influența lor continuă să crească și să facă schimbări pozitive acolo unde este nevoie în lumea de astăzi.

ZIUA MARELUI MIC DEJUN- 27 februarie

Mulți consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei. Un mare mic dejun este o idee bună astăzi.

ZIUA RETRO

Indiferent dacă ești de modă veche sau nu, trebuie să recunoști că retro este șic. De la modă la mașini sau la muzică și nu numai, retro este un stil distinct pe care oamenii îl iubesc chiar și acum. Stilul retro a fost definit ca „un stil imitativ sau derivat în mod conștient de stiluri de viață, tendințe sau forme de artă din trecutul istoric, inclusiv în muzică, moduri, mode sau atitudini”.

ZIUA REPUBLICII DOMINICANE – 27 februarie

LA MULȚI ANI, SUSAN!

LA MULȚI ANI, ALBERT!

Sursa foto

https://polarbear-world.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights