Stop waiting for the perfect time. The perfect time is now – David Popovici

Sunt foarte atent la detalii. Este una dintre principalele diferențe față de alți sportivi. Atenția la detalii este esențială. Poți munci oricât, dar dacă nu ai o viața de sportiv, atunci muncești mai mult sau mai puțin degeaba. Trebuie să fii atent la somn, la alimentație, la ce petreceri te duci.(David Popovici)

David Popovici s-a născut în București, pe 15 septembrie 2004 și a început înotul 4 ani mai târziu, la bazinul “Lia Manoliu”, la recomandarea unui ortoped care îi descoperise o scolioză în stadiu incipient. La 9 ani a început antrenamentele la Aqua Team București, pentru ca la 14 ani să devină cel mai rapid înotător sub 15 ani din istoria Festivalului Olimpic al Tineretului European. David este absolvent al Colegiului Național “George Coșbuc” din Capitală și student în anul I la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) din cadrul Universității din București.

Rezultatele sale excepționale se datorează atât educației din familie, cât și seriozității cu care abordează competițiile și stilului său de viață.

Nu sunt foarte activ pe rețelele sociale. Dacă stau pe Instagram, mă voi uita mereu la numărul de like-uri, comentarii și altele. Și există o doză de dopamină, de plăcere instantanee, care vine și pleacă foarte repede. E distractiv pe moment, dar după aceea te simți mai gol. Așa că încerc să scap cât mai repede de aceste amintiri ale succesului meu, pentru că nu cred că mă definesc.” (David Popovici)

„Încerc să aplic în viața de zi cu zi învățăturile lui Michael Phelps, punctul meu de referință. I-am citit cartea «Fără limite» de trei ori. El argumentează, iar eu sunt de acord, că nu potrivim niciodată așteptările pe care le avem despre noi înșine cu cele pe care alții le au despre noi.

Acestea fiind spuse, viața fiecăruia dintre noi este incomparabilă cu cea a oricui altcuiva, nu s-a oprit niciodată pentru a-și atinge obiectivele, s-a antrenat și a lucrat continuu, încercând să-și depășească din ce în ce mai mult limitele” (David Popovici)

„Mulți colegi au fost mai buni ca mine, dar unul în special părea imbatabil. Ne-am găsit unul lângă altul când am decis să mă concentrez la stilul liber, era Călin Moscaliuc, un tip cu care încă țin legătura. 

La început părea un extraterestru, pur și simplu nu mi-am imaginat cum aș putea sta în fața lui. Până la 13-14 ani mă bătea mereu. De fapt, încă îmi amintesc ziua în care l-am învins prima dată”.(David Popovici)

Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o, de faptul că v-ați rupt din timpul și somnul vostru ca să mă urmăriți și simt că bucuria pe care v-am adus-o este la fel de mare ca bucuria mea că am participat la cea mai mare competiție sportivă din lume. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul.

Am lângă mine oameni minunați care mă ajută să devin cea mai bună versiune a mea ca sportiv, dar mai ales ca om și le mulțumesc. Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan, Valentin Grigoraș, Bob Seebohar sunt oamenii care m-au adus aici și alături de care voi continuat. 

…PS. ‘Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu este să cucerești, ci să lupți bine’ – Pierre de Coubertin.(David Popovici)

„Am descoperit stoicismul (n.r- curent filozofic din Grecia și Roma Antică) prin antrenorul meu. A vrut să mă ajute să depășesc un anumit moment și să fiu cea mai bună versiune a mea. A început să-mi dea cărți despre stoicism. Am încercat să le citesc când eram mai tânăr, dar a fost prea greu. De-a lungul anilor am devenit tot mai interesat și am încercat să transpun această filozofie și în viața de zi cu zi, nu doar în tot. (David Popovici)

”Dacă el (Michael Phelps) a fost rechin, eu sunt o libelulă. Pentru că este o insectă care zboară deasupra apei și se mișcă rapid. Este bizară alegerea ca animal, admit, însă mă regăsesc mai mult în într-o libelulă decât într-un predator mare. În ziua cursei, în piscină, dacă vă uitați la mine pe lângă ceilalți, nu sunt nici cel mai mare și nici cel mai musculos, însă știu cum să îi provoc pe ceilalți și cum să ating primul la finish.

Libelula are o conformație specifică ce îi permite să se miște rapid și îmi place să cred că stilul meu este unul similar”, (interviu pentru Gazzetta dello Sport).

surse foto:

www.wikipedia.org

https://www.facebook.com/chlorinedaddy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights