ZODIA SCORPIONULUI ÎN CULTURĂ ȘI ISTORIE

Ne aflăm, începând de astăzi, în zodia Scorpionului, al optulea semn astrologic din zodiacul european, semn ce se va încheia pe 21 noiembrie.

Cel mai ambițios semn zodiacal, este guvernat de Marte (zeul războiului) și Pluto (zeul misterelor și al subteranelor). Este un semn feminin de apă, emoţional, astfel încât cuvintele-cheie (secretos, inteligent, pasionat, bine organizat, tenace, metodic, revendicativ, perseverent, dificil, cu capacități de medium) nu miră pe nimeni. Persoanele născute sub semnul scorpionului trăiesc sentimentele mult mai intens: atât dragostea și loialitatea, cât și ura și gelozia. Reprezentații zodiei Scorpionului au firi profunde, nu le place superficialitatea (mai ales când este vorba de propriile interese), sunt permanent neliniștiți, suspicioși și bănuitori, pot fi manipulativi. Sunt atrași de mister și de umbra întunericului (sursa www.eastrolog.ro).



Piatra mistică: topazul
Ziua norocoasă: marţi
Numerele norocoase: 2 și 4
Culori norocoase: roşul și violetul
Simţul cel mai dezvoltat: gustul
Alimentele benefice: ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul şi ardeii capia.

În Antichitatea grecească, legenda Scorpionului este legată de mitul lui Orion, despre care toate zeițele spuneau că este cel mai frumos. Fratele lui Orion, Apollo, ros de gelozie, a păcălit-o pe Gea să dea naștere unui scorpion uriaș pe care el l-a folosit apoi pentru a-și ucide fratele. De aici se trag abilitățile de prădător și vînător ale zodiei, care știe cum să își urmărească scopurile, fără să lase urme și fără să se vadă care sînt adevăratele ei interese. Zeus l-a transformat pe Orion într-o constelație strălucitoare și, alături, a ridicat la cer și constelația Scorpionului.

Simbolul Scorpionului se aseamănă cu cel al Fecioarei. Săgeata ascuțită din partea dreaptă a acestuia este ușor de înțeles, fiind acul plin de venin al Scorpionului, iar acest lucru îl leagă și de conducătorul tradițional al semnului, Marte, reprezentând impulsul și inițiativa. Probabil trebuie menționat că Scorpionul reprezintă schimbarea și întregul simbol arată suișuri și coborâșuri care se termină cu o ridicare către o altă câmpie, aceasta reprezentând într-un fel moartea. Săgeata veninoasa simbolizează puterea interioară și intensitatea trăirilor.

Pe vremuri, zodia era reprezentată printr-un vultur și se credea că cei născuţi sub acest semn au o privire care îţi pătrunde în suflet şi sînt în stare să descopere secrete pe care le crezi bine ascunse. Pe de altă parte, în multe povești și legende legate de astrologie, simbolul zodiei Scorpion era asociat nu doar cu vulturul, ci și cu șarpele și cu pasărea Phoenix. Trecerea de la vultur la scorpion arată caracterul ascuns al acestei zodii, care nu este niciodată ceea ce pare, iar pasărea Phoenix vorbește despre capacitatea acestor nativi de a se ridica din cele mai grele situații, în care multe alte zodii ar pierde.  

Litera „M” care stă ca bază atât pentru Fecioară, cât și pentru Scorpion nu a fost niciodată explicată complet, dar se potrivește cu natura feminină a ambelor semne. Pe cât de mult reprezintă Fecioara un principiu feminin guvernat de Mercur, revenind la început de câte ori este nevoie pentru a rezolva ecuația, pe atât vorbește Scorpionul despre trecerea mai departe și abordarea feminină a momentului în care lucrurile se termină.


Personalităţi internaționale născute sub semnul Scorpionului:

Albert Camus, Andre Malraux, Auguste Rodin, Adela Noriega, Anne Hathaway, Annie Girardot, Alain Delon, Albert Camus

Bud Spencer, Bettye Swann, Bill Gates, Burt Lancaster, Bryan Adams, Barbara Bel Geddes (Miss Ellie din serialul “Dallas”), Brittany Murphy

Charles Bronson,  Claude Monet, Condoleezza Rice, Claude Lelouch, Calista Flockhart

Demi Moore, Danny DeVito, Diego Armando Maradona, Doris Roberts

Ethan Hawke, Emma Schweiger, Erasmus din Rotterdam, Eddie Holland,  Eros Ramazzotti

Feodor Dostoievski, François Mitterrand

Grace Kelly, Goldie Hawn, Gerard Butler, Gordon Ramsay

Hal Hartley, Harry Ferguson, Hillary R. Clinton

Indira Gandhi

Jodie Foster, Julia Roberts, John Keats

Kevin Michael Richardson, Katy Perry, Kevin Kline, Kurt Vonnegut Jr, Kelly Osbourne

Leland H. Hartwell, Leonardo Di Caprio, Larry Flint, Luchino Visconti

Marcel Bozzuffi, Marie Curie, Martin Scorsese, Martin Luther,  Marie Antoinette,  Meg Ryan, Monica Vitti, Margaret Atwood

Niccolo Paganini

Owen Wilson

Pablo Picasso, Prințul Charles

Richard Burton, Robert Seymour Bridges, Richard Dreyfuss, Robert Kennedy, Rob Schneider, Richard Dreyfuss, Robert Louis Stevenson

Sally Field

Theodore Roosevelt, Tatum O’Neal

Voltaire, Vivien Leigh, Virna Lisi

William Cullen Bryant, Winona Ryder, Whoopi Goldberg, Wallace Shawn

Personalităţi din România născute sub semnul Scorpionului:

Anda Calugăreanu, Adriana Babeți, Aurel Jiquidi

Barbu Catargiu

Corneliu Vasilescu, Corina Chiriac, Cristi Chivu, Corneliu Baba, Cella Serghi, Ceacanica, Corina Chiriac, Constantin I Parhon, Cosmin Șofron

Dimitrie Cantemir, Dan Bordeianu, Draga Olteanu-Matei, Dinu Tănase, Dumitru Radu Popa, Dumitru Rucăreanu, Daniela Zeca-Buzura, Dana Nălbaru, Dan Bordeianu, Duiliu Zamfirescu

Eugen Lovinescu, Ecaterina Cuibuș

Grigore Tocilescu

Ioana Crăciunescu, Ioan Chirilă, Ion Mihai Pacepa, Ilarion Ciobanu, Ilarie Chendi

Leonida Lari Iorga, Lucreția Ciobanu, Liviu Dragnea

Mihai I, Magda Catone, Mihaela Mihai, Marcel Dragomir, Mihail Sadoveanu, Mircea Nedelciu, Mihail Sorbul, Mihai Măniuțiu, Maria Lătărețu, Mihai Flamaropol

Nadia Comăneci, Nicolae Beldiceanu, Nicolae Furdui Iancu

Olimpia Melinte, Otilia Bădescu

Pavel Stratan, Pițurcă, Principesa Sofia

Ruxandra Dragomir, Radu Cosașu

Sanda Toma, Silvia Dumitrescu-Timică, Siminică (clovnul)

Ștefan Sileanu, Ștefania Rareș

Theodor Stolojan, Tia Şerbănescu, Teodora Mareș, Traian Băsescu

Victor Ciorbea, Valeria Peter Predescu, Valeria Guțu Romalo, Vasile Vasilache

Proverbele cele mai potrivite celor născuți sub semnul Scorpionului:

Scopul scuză mijloacele.

Să nu știe stânga ce face dreapta.

Cine râde la urma, râde mai bine.

Legea e dată de necesități.

Ce se spune despre nativii Scorpion:

Nu vei ști niciodată 100% ce gândește un Scorpion. Chiar dacă întrebi direct, el îți var oferi doar cât crede el că poți face față.” (anonim)

Scorpionilor le place substanța, înțelegerile zdrobitoare, întunericul și secretul. Se simt irezistibil atrași de redirecționarea conversației de la vorbire mică la vorbire profundă.” (Danny Larkin)


Sunt un Scorpion. Scorpionii lovesc doar când se simt amenințați.” (Katy Perry)

Să te joci cu emoțiile unui Scorpion este ca și cum ai deschide porțile iadului.” (anonim)

Scorpionii pot părea ușori, fericiți, veseli, dar poartă în secret unele dintre cele mai întunecate emoții pe care ți le poți imagina.” (anonim)

 „Scorpionul se poate scufunda uneori atât de adânc în subconștientul lor, încât pierd din vedere soarele, provocând deziluzie, durere cronică și depresie. În anumite stări deprimante, Scorpionul poate să-și asume ce este mai rău în orice și în toată lumea, usturând totul în vedere, inclusiv pe ei înșiși.” (anonim)

Oamenii adesea se retrag vizibil când cineva spune că s-a născut în noiembrie, murmurând: „Oh! Ești un Scorpion!” (Linda Goodman)

Sunt un Scorpion, iar Scorpionii se mănâncă și se ard ca mine.” (Vivien Leigh)

 „Femeile Scorpion sunt complet imprevizibile.” (Linda Goodman)


O femeie Scorpion va obține întotdeauna ceea ce își dorește, prin orice mijloace este necesar.” (anonim)

 

 

Verified by MonsterInsights