CONCURSUL Miss Romania

Concursul Miss Romania este organizat din anii ‘20, desi prima castigatoare a fost in 1906: Maria Peligrad din Sibiu, care apartinea insa atunci Ungariei. In perioada interbelica au existat doua concursuri Miss România: unul organizat de revista ‘Realitatea Ilustrata’ sub egida trustului Adevarul, afiliat la Miss Universe si unul organizat de revista ‘Ilustrațiunea Romana’ , sub egida Universul, afiliat la Miss Europe – Miss Universe. Dupa o perioada de intreruperi in timpul razboiului mondial si in perioada comunista, concursul a fost reluat in 1991 la Bucuresti sub numele de Miss Romania. In prezent, este este marca inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Castigatoarele Miss Romania inainte de cel de-al doilea razboi mondial au fost: 1928 – Marioara Ganesco (Janescu), 1929 – Magda Demetrescu, 1930 – Zoica Dona/ Mariana Mirica, 1931 – Tanti Vusoreanu/ Erastia Peretz, 1932 – Lilian Delescu, 1933 – Dina Mihalcea, 1934 – Tita Cristescu/ Helene Dona, 1935 – Dorothee Christesco. Concursul nu s-a tinut in perioada 1936 – 1978.

In 1979, concursul a fost organizat la Costinesti, sub deviza ‘Munca, Tinerete, Frumusete, iar castigatoarea a fost Matilda Pascal Cojocarita.

Povestile care se ascund in spatele titlului sunt uneori savuroase, alteori triste. Merita citite.

Surse foto:

%d bloggers like this:
Verified by MonsterInsights