SATUL PLUTITOR de la BERZASCA

Satul plutitor de la Berzasca (jud Caraș Severin) se află la doar 74 km de Orșova și 58 km de Baziaș și este unic în România: o stațiune exotică cu case suspendate deasupra Dunării. Dacă ajungeți în zonă, nu ocoliți nici ‘diamantele trandafirii’ din Valea Siriniei, în Clisura Dunării.

Prima stațiune lacustră din România a luat naștere prin proiectul “Dreptul la Dunăre” și oferă bungalow-uri cu aer condiționat, TV prin cablu, living și dormitor, terasă, baie și bucătărie, piscine, restaurante, alei de promenada, pistă pentru biciclete, punct de belvedere si port turistic.

Comuna Berzasca este formată din cinci localități (Berzasca – satul reședință, Liubcova, Bigăr, Cozla și Drencova). Celebra Cascada Bigăr din Cheile Nerei este la vreo 100 km distanță, fiind doar o coincidență de nume. În Berzasca a existat până în jurul anului 1968 Casa Piloților, locul de unde își începeau cursa singurii profesioniști capabili să străbată cataractele Dunării. Zona Cheilor Sirinei oferă câteva cascade cu nume sugestive: La Jgheaburi, Podul Înalt, Pișători. Zona poartă numele prințesei Sirinia care se pare că era atât de frumoasă încât bărbații înnebuneau când o zăreau. Primii locuitori ai Berzascăi erau căutători de aur.

În 2023 va avea loc o nouă ediție a festivalului Balkan Fest și există un plan pentru realizarea unei piste de biciclete între satul lacustru și locul de desfășurare a evenimentelor culturale din comună.

https://www.businessmagazin.ro/actualitate/cum-arata-prima-statiune-exotica-din-romania-satul-plutitor-dintr-un-peisaj-de-poveste-galerie-foto-17252055?fbclid=IwAR1-qPFDNWZ8XkRg3YresebDFOb7SE2HZCK3tcUgfJuxpmeqUoe7juhLnPA

Verified by MonsterInsights