CULOAREA ANULUI PANTONE 2024: PEACH FUZZ – O TONALITATE CARE REDEFINEȘTE ESTETICA ȘI CONEXIUNEA UMANĂ

Peach Fuzz - Pantone, culoarea anului 2024

Este deja o tradiție, care a debutat în anul 2000, ca institutul Pantone să aleagă culoarea anului următor. Pentru 2024 va fi una menită să ofere căldură, o tonalitate tactilă si confortabilă.

  • 2024

Pantone 13-1023 Peach Fuzz este o nuanță roz-portocaliu de piersică delicată și catifelată, care aduce un spirit atotcuprinzător ce îmbogățește mintea, corpul și inima. Această culoare caldă și reconfortantă a fost aleasă pentru a evidenția dorința umană de a fi împreună, exprimând grijă, comunitate și colaborare. Peach Fuzz  evocă în același timp sentimente de tandrețe și compasiune, având tonuri poetice și romantice, cu o sensibilitate modernă.

Peach Fuzz - Pantone, culoarea anului 2024
Peach Fuzz – Pantone, culoarea anului 2024

„Cu Pantone 13-1023 Peach Fuzz putem găsi pacea din interior, ceea ce ne va influența bunăstarea”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Eiseman a explicat că „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor de bază ale oamenilor, resimțite în mijlocul unor vremuri dificile.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens. Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic. (…) Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea. Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană.” (Eiseman, interviu pentru “Time”)

Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, a dezvăluit că ne aflăm la cea de-a 25-a aniversare a programului “Pantone Color of the Year”, așa încât selecţia de culori din acest an are o importanță semnificativă.  Alegerea unei culori care simbolizează conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului.

CERULEAN BLUE - CULOAREA ANULUI 2000
CERULEAN BLUE – CULOAREA ANULUI 2000

Întrucât institul Pantone a ales această nuanță pentru a oglindi spiritul și aspirațiile societății,  Peach Fuzz este o reală punte între estetica culorilor și evoluția culturii globale.

  • CULOAREA ANULUI 2000

    Nuanța inaugurală, în 2000, fusese Cerulean Blue, descrisă pe site-ul Pantone ca fiind o ‘oglindă a culorii cerului într-o zi limpede ca cristalul, care reflectă dorința noastră de pace și relaxare la intrarea în noul mileniu.’
  • CULOAREA ANULUI 2023
VIVA MAGENTA - CULOAREA ANULUI 2023
VIVA MAGENTA – CULOAREA ANULUI 2023

Culoarea anului 2023 a fost Viva Magenta, un “roșu purpuriu, nuanțat, înrădăcinat în natură, care încurajează experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri”, o culoare în care se îmbinau rozul fucsia cu roșu închis și albastru, o tonalitate „curajoasă și vibrantă”, care  inspira optimism.

  • CULOAREA ANULUI 2022
VERY PERI - CULOAREA ANULUI 2022
VERY PERI – CULOAREA ANULUI 2022

Culoarea anului 2022 fusese Very Peri – o combinaţie de nuanţe albastre cu subtonuri de roşu şi mov, culoarea noului, a progresului personal şi universal.

Programul “Pantone Color of the Year’ a stârnit de la bun început interesul iubitorilor de design din întreaga lume.

Culoarea anului a fost selectată, ca de obicei, de experții de la Pantone Color Institute, care au cercetat tendințele din artă, design, divertisment, modă, tehnologie, sport și spații de călătorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights