Avem Husky pentru adopție! Minuni sunt! O fetiță și un băiat. Zendaya și Tom.
Le căutăm familii bune. Sunt metis de Husky, deci cresc măricei. Au fost aruncați efectiv în stradă, dar i-am salvat la timp.
Iar acum e timpul să plece din adăpost. Nu e nimic mai dureros decât să vezi un pui de câine cum crește și îmbătrânește în spatele gratiilor.
Sunt la Brănești. Puteți merge acolo oricând să-i adoptați. Dar sunați-ne înainte la 0751.235.009. Haideți să facem bine! Să schimbăm vieți și mentalități!
*anunț preluat de pe pagina FB Protectia Animalelor CJ Ilfov – https://www.facebook.com/protectiaanimalelorcji/posts/pfbid02NiMwaPb3o9ETRwqX2zoKEjPbyDcCRmBKG36wvTKq9Q6GaDQvvs5ncoULUx9GYtRkl
Ce ziceți?
https://www.facebook.com/reel/1115552520294529
Despre Husky
Husky este o rasă de câini de sanie de lucru de talie medie. Rasa aparține familiei genetice Spitz. Este recunoscut după blana sa dublă cu blană groasă, urechile triunghiulare erecte și semnele distinctive. Este mai mic malamutul de Alaska, deși au aspect similar.
Origini
Husky își au originea în Asia de Nord-Est. Sunt o rasă activă, energică, rezistentă. Strămoșii au trăit în mediul extrem de rece și aspru din Arctica siberiană. William Goosak, un comerciant rus de blănuri, i-a prezentat în Nome, Alaska, inițial ca și câini de sanie pentru a lucra în câmpurile miniere și pentru expediții prin terenuri altfel impracticabile. Astăzi, Husky este de obicei ținut ca animal de companie, deși sunt încă folosiți frecvent la sanie.
Blana
Husky are o blană dublă, mai groasă decât cea a majorității celorlalte rase de câini. Are două straturi. Supbărul este dens, fin ondulat, iar stratul superior este mai lung, cu fire de păr drepte și mai groase. Protejează eficient câinii împotriva iernilor aspre arctice și, de asemenea, reflectă căldura vara.
Este capabil să reziste la temperaturi de la -50 la -60 °C (de la -58 la -76 °F). Blana lor groasă necesită îngrijire săptămânală. Blana excesiv de lungă, denumită uneori blană „lânoasă”, este considerată o defecțiune de standardul rasei. Motivul este lipsa părului de protecție a blănii standard. Acest aspect ascunde conturul clar al câinelui, provoacă supraîncălzire rapidă în timpul lucrului și devine ușor mată la contactul cu zăpada și gheața.
Colorit
Husky vin într-o varietate de culori și modele, adesea cu labe și picioare albe și semne faciale. Pot avea blana alb-negru, roșu-cupru și alb, gri și alb, alb pur și blana rară „agouti”. Unii au pe spate un model asemănător unei șei, cu vârful blănii negru și cap și coapse roșu deschis, fie alb. Măștile, ochelarii și alte semne faciale apar într-o mare varietate. Toate culorile de blană de la negru la alb pur sunt permise.
Ochii și nasul
Ochii unui Husky au formă de migdală, moderat distanțați și așezați ușor oblic. Standardul rasei acceptă ochii căprui, albaștri sau negri.
Nasul este negru la câinii gri, cafeniu la câinii negri sau brun deschis la câinii albi.
Comportament
În loc să latre, de obicei, Husky urlă. Se spune că sunt experți la evadare, ceea ce poate include săpatul, mestecatul sau chiar săritul peste garduri. Se înțeleg bine cu copiii. Prezintă o energie ridicată în interior, au nevoi speciale de exerciții fizice și pot fi distructivi în absența atenției corespunzătoare. Au nevoie de compania frecventă a oamenilor și a altor câini. Iar nevoia lor de a se simți ca parte dintr-o haită este foarte puternică. Husky are un personalitate prietenoasă și blândă. Uneori pot fi neatenți.
Husky se află pe locul 77, pe scara inteligenței canine (din 138 de rase comparate de psihologul canin Stanley Coren).