Ce puteți face în București în acest weekend (11-12 aprilie)

noaptea dansului

Se pare că vremea s-a mai potolit, așa că în acest weekend putem ieși din casa. O mulțime de târguri își deschid porțile. Fiecare poate găsi evenimente pe plac. Puteți vizita târguri de Florii sau gastronomice sau expoziții. Puteți participa la o cursă colorată. Sigur că puteți alege piese de teatru. Nu uitați nici de reînceperea sezonului cu „Străzi Deschise” – Calea Victoriei din nou pietonală.

„Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” revine pe Calea Victoriei din data de 12 aprilie.

Ediția din 2025 a evenimentului „Străzi deschise” își dezvoltă prezența în cartierele Bucureștiului. Propune o colaborare cu alte proiecte importante dedicate comunității locale. Anul acesta, „Străzi deschise” în cartiere, are loc în parteneriat cu evenimente de referință. Este vorba de Street Delivery, Dâmbovița Apă Dulce, Bazar de Cotroceni, Dorobanți Street Art Festival și New Urban Habits.

De asemenea, Calea Victoriei va fi deschisă aproape în fiecare weekend în perioada 12 aprilie – 12 octombrie, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Dacia până la intersecția cu Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 – 22:00.

Noaptea Dansului revine anul acesta cu o primă ediție de primăvară: „Bucureștiul Dansează” pe Calea Victoriei.

Va avea loc în fața Muzeului Național de Istorie a României, pe data de 13 aprilie, între orele 18.00-20.30, pe Calea Victoriei, nr 12. Intrarea este liberă.

Publicul va putea participa la demonstrații de dans de grup, flashmob-uri spectaculoase și momente de community-dance în care spectatorii devin parte din spectacol.

Cei interesați vor putea participa la o varietate eclectică de stiluri de dans care reflectă diversitatea și vitalitatea scenei urbane: tango, greek dance, salsa & salsa cubana, bachata, kizomba, afro-dance, swing dance, fetno, kpop, dansuri indiene,vals etc. Vor putea învăța pași de bază, interacționa cu dansatorii și descoperi stiluri de dans.

Conceptul și ideea acestui eveniment urban de succes nu presupune existența unei scene pe care evoluează dansatori. Totul se întâmplă viu și organic în stradă, fiind un proiect ce își propune să promoveze dansul ca artă urbană și să rupă bariera dansator-spectator, aducându-i aproape prin interacțiune și bucuria de a dansa.

În alte țări eruopene există această mentalitate și obișnuință de a dansa, simplu, nepretențios, în stradă, și este minunat să putem oferi și noi în România această oportunitate alături de comunitățile de dans. La rândul lor, comunitățile sunt încântate de această deschidere față de public, de faptul că pot arăta ceea ce oferă într-un cadru atât de larg, de a se distra, de a cunoaște alți dansatori, și de a invita apoi publicul să ia cursuri de dans. (Dana Samoil-Istrate și Dragoș Samoil, inițiatorii și coordonatorii evenimentului).

Color Run, weekend 11-12 aprilie

Și The Color Run revine la București, pe Bd Unirii, în acest weekend, pe 12 aprilie. Capitala va fi acoperită de culoare în cadrul evenimentului sportiv cu tradiție. Cei care doresc să ia parte la cea mai vibrantă cursă din Capitală au încă posibilitatea de a cumpăra bilete, chiar până în ziua evenimentului. Doar biletele de la categoria last minute mai sunt disponibile (190 RON).

Bucharest Street Food Festival are loc sâmbătă și duminică, 12-13 aprilie 2025, pe Bd. Kiseleff. Vor fi prezente zeci de food trucks, pentru a oferi vizitatorilor o experiență culinară de neuitat, cu preparate locale și internaționale: de la wurști, pleșcaviță și burgeri suculenți – cu ingrediente de cea mai bună calitate – la curry aromat, pizza coaptă la perfecție și preparate veggie gătite cu măestrie.

Pe lângă toate acestea, au loc și două concerte:

  • Șuie Paparude -sâmbătă, 12 aprilie,
  • Bosquito – duminică, 13 aprilie.

Intrarea este liberă.

https://www.facebook.com/buchareststreetfoodfestival/?locale=ro_RO

De vineri, 11 aprilie, până duminică, 13 aprilie 2025, în intervalul orar 10:00-18:00, vizitatorii vor putea admira ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, podoabe etc. Nu vor lipsi nici produsele gastronomice specifice: cozonaci și prăjituri de casă, turtă dulce, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulcețuri.

Evenimentul are și un scop caritabil, muzeul sprijinind și câteva școli, fundații, asociații, organizații, care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copiii cu dizabilități și acordă ajutor pentru categoriile defavorizate.

Intrarea este liberă.

Va avea loc în perioada 12 – 21 aprilie, în Parcul Herăstrău. Bucureștenii vor putea vizita standurile cu produsele tradiționale pe care comercianți le vor prezenta în cadrul târgului.

Acest eveniment se va desfășura la Biserica Maramureșeană, în perioada 11 – 13 aprilie 2025. Vizitatorii vor putea încerca preparate din pește de toate felurile, dulcegării, produse apicole, meșteșuguri și bunătăți tradiționale. Intrarea este liberă.

Va avea loc între 10 și 13 aprilie. Gospodinele din Bucovina vor pregăti o pască uriașă, cu diametrul de 2 m, un desert pascal uriaș, cu brânză dulce, stafide și aromă de vanilie sau lămâie. Cozonacii domnești vor fi la fel de mari.

Intrarea este liberă.

Are loc pe 12 aprilie, în Parcul Herăstrău. Evenimentul este organizat de Ambasada Japoniei. Mai multe detalii, aici – https://romaniasweetromania.com/2025/04/hanami-sarbatoarea-florilor-de-cires-in-herastrau/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights