SIBIU – DINCOLO DE ALB ȘI NEGRU

Ellge a ajuns din întâmplare la Sibiu. Își dorea o vacanță inedită și a ales Europa de Est. A dat cu banul și s-a nimerit să fie România. Cineva i-a spus de Sibiu. După 30 ani în sistemul bancar din Franța, Louis Guermond s-a pensionat, apoi s-a căsătorit la Sibiu și de 16 ani trăiește aici, alături de soția sa și aparatul de fotografiat. I se spune Ellge pentru că numele său e cam greu de pronunțat.

Imortalizează orașul mai ales în alb-negru temându-se că prea multe culori dezorientează și ascund uneori detalii semnificative.

PATRIMONIU EUROPEAN EXCEPȚIONAL

Aveți un patrimoniu european excepțional, dar nu vi-l puneți în valoare. Nu vă cunoașteți istoria. Nu știți să vă puneți în lumină valorile.” Louis Guermond fotografiază cotloanele burgului, împrejurimile, satele din jur, obiceiurile, evenimentele. Dar face mai mult decât atât: a început să lucreze la o istorie a fotografiei românești, în limba franceză.

https://www.formula-as.ro/2020/06/07/louis-guermond-fotograf-francez-domiciliat-in-sibiu-pentru-mine-romania-este-un-spatiu-de-viata-pierdut-in-franta-de-mult/

https://www.tribuna.ro/stiri/special/louis-guermond-si-o-viata-in-spatele-aparatului-de-fotografiat-80675.html

Vă propunem un interviu cu Ellge, în limba română:

 

Sibiu - dincolo de alb și negru (Louis Guermond)

“Rare view of tandem in Sibiu” rămâne fotografia mea preferată. M-a teleportat rapid în “Adolescenții” Ioanei Postelnicu și recunosc că imaginația mea l-a dus pe Răducu în recunoaștere, pe străduța pavatș cu piatră cubică. Poate în căutarea lui Manole, poate pentru a-l găsi pe Cornel. Poate doar rătăcit în gândurile lui de Pipăruș Pătru. Tandemul nu prea își are locul în roman, pentru că ar situa relația Ștefanei cu Laurențiu în alt registru, însă acoperișul cu ochi, șerpuirea străzii, zidurile tainice mi s-au părut decupate din burgul acelor file.

2 thoughts on “SIBIU – DINCOLO DE ALB ȘI NEGRU

Comments are closed.

Verified by MonsterInsights