FOLCLORUL ROMANESC LA MODA IN ELVETIA

A fost fascinat de muzica dintotdeauna si este indragostit de cantecele romanesti.

Michael Dinner este printre putinii naisti din Elvetia care interpreteaza muzica romaneasca. A construit naiuri, insa a fost mai atras de activitatea de solist si profesor.

Dan Herford, cel care l-a ghidat spre scena romaneasca, spune ca: “naiul lui Michael are suflet, iar interpretarea si frazarea sa sunt rafinate… Este singurul profesor din Elvetia care cunoaste secretele naiului si le poate transmite mai departe.”

In 1997, la 23 ani, Dinner a preluat studioul constructorului de naiuri Thierry Tutellier, apoi si-a deschis scoala de muzica in Rümlang. Trei ani mai tarziu, in 2000, Michael Dinner organiza impreuna cu Dan Jordan Herford primul seminar international de nai, unul dintre cele mai reusite evenimente din lume, care are loc de atunci anual. Interesat sa afle cat mai multe despre radacinile muzicii care il pasioneaza, Michael Dinner s-a mutat in Romania. Astazi este cunoscut in tara sa natala ca ‘elevetianul care canta folclor romanesc’. Intalnirea cu Gheorge Zamfir i-a deschis o noua lume, intrucat l-a invatat filozofia naiului: ‘am plutit la un metru deasupra pamantului cu naiul meu”, spune el.   

“Hora Staccato”, de Grigoras Dinicu, in interpretarea unuia dintre elevii lui Michael Dinner: https://www.youtube.com/watch?v=BVrITdtUGCk 

Michael Dinner alaturi de orchestra “Cununa Carpatilor”: https://www.youtube.com/watch?v=hN1LmgOgIIc 

“Morarita” interpretata de cursanti adulti ai scolii din Elvetia: https://www.youtube.com/watch?v=gtjWoV_zgxo 

https://volksmusik.mx3.ch/t/1gk5?fbclid=IwAR1weCTrkRbS0oyADhhluH-A0teQy4BLPIzR2G-DcRGmMQwdF35Pq88_bEA

https://www.panfloete.ch/index.html

Verified by MonsterInsights